Wegner Y-stolen blev lanceret i 1950 og har siden dengang været et enormt eftertragtet møbel. Mange vil gerne betale mange penge for at få fat i den eksklusive Y-stol. Det gør at priserne ikke falder, men fortsætter i samme niveau.

Det er intet under, at mange gerne vil have fat i den unikke stol. Det er både en komfortabel, men også en stilren og elegant stol. Det er en sand klassiker, som klart er værd at få fat på! Vil man gerne have fat i en stol til en billigere pris end normalt, så er der håb forude. For i Irland er det nemlig muligt at få fat i en replika Y-stol.

Kopi udgave – samme flotte kvalitet

Du tænker måske, at en kopi Y-stol ikke lever op til samme kvalitet, som den originale Wegner Y-stol, men på hjemmesiden 122design.com, er det faktisk muligt, at få fat i en replika model, som er næsten 100 procent identisk med den originale.

122design er et firma, der sælger replika modeller af designermøbler. Her kan man finde alt fra lamper til borde og den populære Y-stol. Virksomhedens vision er at skabe lækre kvalitets- og designermøbler til en overkommelig pris.  Deres materialer er de samme, som er blevet brugt af de originale designere. De kan derfor med sikkerhed garantere, at deres replika modeller holder i mindst 5 år. Du undrer dig måske over, hvordan de så kan sælge disse varer til en meget billigere pris. Der er flere forskellige grunde, men nogle af dem er blandt andet, at de ikke skal betale nogen afgifter til de forskellige designere. Derudover er der ikke lige så mange mennesker involverede i produktionen, og de bruger ikke diverse show-rooms til at fremvise deres produkter. Derfor kan de sælge deres produkter med 90% rabat, på trods af at deres produkter har samme standard som de originale designerprodukter.

Replica udgave – sådan er priserne

For eksempel koster en Y-stol fra irske 122design eller den anden kendte side Voga.com ca. 1500 DKK. Der er altså mange penge at spare, når en original Wegner Y-stol minimum koster 5000 DKK, og sagtens kan komme godt over de 10.000 DKK. Det er mange penge, specielt hvis man skal bruge flere stole. Så søger man efter et lækkert designmøbel som Y-stolen er, kan det være et glimrende alternativt til fx en brugt y-stol fra DBA.

Man skal dog huske på, at så snart man har købt en replika Y-stol, så er det ikke tilladt at sælge den videre i Danmark. Det er heller ikke tilladt at sælge den videre, så snart du er træt af at have den stående derhjemme ved siden af spisebordet. I Danmark gælder ophavsretten nemlig i 70 år, hvorimod at den i Irland kun gælder 25 år. Derfor er det i dag muligt, at købe og sælge replika modeller af Y-stolen i Irland (tidl. England).

Er der forskel på replica udgaver?

Forneded kan man se 2 udgaver af ystole, den ene er original, mens den anden er identisk kopi. – kan du gætte hvilken en?

originalkopi